Erik Otte
gitaarlessen
composities voor gitaar en andere instumenten

erik otte

Componist en arrangeur, gitarist. Maakte deel uit van het voormalige "Nederlands Gitaarduo" (1983-1998). Gitaarleraar sinds 1974. Huidige woonplaats: Haarlem.

Geboren in 1955, speelde viool tussen 8 en 12 jaar, de overstap naar de gitaar gemaakt op 15-jarige leeftijd. Gitaarlessen samen met een studie sociologie. De muziek lonkte en binnen korte tijd lessen aan het Koninklijk Haags Conservatorium en Conservatorium Rotterdam, DM (onderwijsakte) en UM (het vroegere solistendiploma) in resp. 1984 en 1986. Docenten: Bert Maas, Dick Hoogeveen and Toyohiko Satoh. Masterclasses bij a.o. Hubert Käppel en John Mills.

Van 1983 tot 1998 samen met Juun Voorhoevehet Nederlands Gitaarduo gevormd. Vele concerten over de hele wereld. In deze samenstelling samengewerkt met o.a. Marianne Kweksilber en Liesbeth List (in de Mauthausen-cyclus van Theodorakis).

In 1986 begonnen met componeren voor vooral werken, waarin de gitaar een centrale rol vervulde. Later ook voor andere instrumenten en ensembles.

Interesse in de virtuele muziekwereld via de mogelijkheden van de computer leidde tot vele nieuwe werken met als bedoeling een mogelijke combinatie met beeld.
Zo is één bepaalde tune maandenlang op de televisie voor TPG-post te horen geweest in 2003/2004.

Actief als privédocent in Haarlem.

Producent van Authentic Guitar sinds 2008.

contact